want-lix-main-e1398852090144-623x350

Tekenen in de lucht? Dat doe je met ‘s werelds kleinste 3D-printende pen: LIX Pen

3D-printen is ontzettend handig en ook behoorlijk cool. Steeds meer dingen, zoals huizen, worden 3D-geprint en het gaat dan ook ontzettend hard met de industrie. Naast printers zijn er ook 3D-pennen verschenen. Je hebt hier misschien nog niet zoveel over gehoord, dit is dan ook omdat ze vaak te lomp waren om echt bruikbaar te zijn. De LIX pen brengt hier verandering in. Dit is namelijk een 3D-printende pen die ook daadwerkelijk het formaat heeft van een pen, licht is en werkt met niets meer dan de stroom van je laptop. De droom van elke kunstenaar. En van ons trouwens ook.

Met de pen, die 6,45-inch lang is, een diameter heeft van 0,55-inch en maar veertig gram weegt, hoef je niet meer te tekenen op papier, maar kun je je creaties tot leven brengen door direct in de lucht te tekenen. De aluminium pen (die ook verkrijgbaar is in het zwart) heeft dus echt de afmetingen van een pen en daardoor kun je deze op precies dezelfde manier vasthouden. In het uiteinde van de pen plug je een 3,5 millimeter jack kabeltje waarvan je het andere eind in de 3.0 usb-poort van je laptop plugt. Er zijn twee vullingen beschikbaar voor de pen: ABS (plastic) en PLA gloeidraad (gebaseerd op planten). Beide zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

Bron: want.nl

 

 

10255411_675021679226185_3785784583629501199_o

Welke mogelijkheden in de 3D industrie zie jij met het 4G netwerk?

4G Connect is een open innovatieprogramma waarbij KPN en Sanoma samen  met jou op zoek gaan naar nieuwe toepassingen met 4G. Met dit snelle netwerk wordt ook in de 3D print industrie nog meer mogelijk. Heb je een  innovatief idee, wat de techniek eerder nooit mogelijk maakte, maar nu  door middel van 4G wel zou kunnen? Doe mee aan het programma en misschien wordt jouw idee wel hét nieuwe innovatie concept waar de wereld op wacht!

 

Kijk op: www.4Gconnect.nl voor meer informatie en meld je aan voor 15 mei. Deelname is gratis.

 

3d-huis-china-470x340

Chinese firma print 10 huizen in 1 dag

Het Chinese bouwbedrijf WinSun heeft het voor elkaar gekregen om in 24 uur 10 echte huizen te printen met enorme 3D-printers. De huizen hebben een vloeroppervlak van 200 vierkante meter per stuk.

Dit meldt de Britse International Business Times.

Het heeft de Chinezen 12 jaar en 2,3 miljoen euro gekost om een 3D-printer te ontwikkelen met een lengte van 150 meter. Grote 3D-printers worden al langer gebruikt om vliegtuigonderdelen en prototypes te maken, maar nooit eerder werden er huizen mee geprint.

De kosten om een huis te printen vallen mee, een huis van 200 vierkante meter wordt gebouwd voor zo’n 3500 euro. Het bedrijf heeft maar liefst 77 patenten op de apparaten.

De huizen die het Chinese bedrijf maakt zijn ecologisch verantwoord gebouwd. De bouwstenen bestaan uit verschillende lagen gerecycled constructie afval en glasvezel en worden gemixt met cement.

AutoCAD

WinSun gebruikte de ontwerp software AutoCAD Architecture om het gebouw te ontwerpen. De uitvinders van deze 3D-printer rekenden ook uit waar elektriciteitsaansluitingen, ramen en isolatiemateriaal moesten komen om het huis later te kunnen afmaken.

Het kantoor van WinSun komt ook uit de printer

De muren van het kantoor van het Chinese bouwbedrijf zijn ook gemaakt met behulp van 3D-printers. De oppervlakte van het kantoor is iets groter dan de geprinte huizen: 10.000 vierkante meter. Het kostte WinSun een maand om met 4 printers alle muren af te krijgen.

 

Bron: z24.nl