byflow 2

Nieuwe Nederlandse 3D printerfabrikant By Flow lanceert ’s werelds eerste multi materiële en opvouwbare 3D-printer

Portable-3D-Printer

MAASTRICHT (NL), 27 mei 2015 – Op woensdag 20 mei is de verkoop gestart van de eerste 3D-printer ter wereld die opvouwbaar is én met verschillende materialen kan printen. Deze ‘multimateriële’ printer is ontworpen en geproduceerd door de Maastrichtse start up By Flow en maakt 3D-printen toegankelijk voor iedereen. Woensdag 20 mei 2015 lanceerde By Flow een crowdfundcampagne op kickstarter.com om de productie van de 3D-printer te versnellen en vervolgonderzoek te kunnen doen. Early birds kunnen de printer vanaf dan tegen een gereduceerd tarief aanschaffen.

Multimaterial: van PLA tot chocola
3D-printen is hot. Vernieuwend aan de printer van By Flow is dat hij opvouwbaar en een zeer brede range aan materialen kan printen. Dankzij de gemakkelijk te verwisselen printkoppen kan de printer zowel met gebruikelijke materialen als PLA, ABS, hout en nylon ook printen met biorubber, brons, keramiek en siliconen. Ook kan de ‘Focus’ met eetbare materialen printen, zoals chocola.

Opvouwbaar en gebruiksvriendelijk
Naast deze bijzondere functionaliteit beschikt de 3D-printer over een compact design en een gebruiksvriendelijk karakter. Zo is de printer opvouwbaar, zodat je hem veilig en stofvrij kunt opbergen en hij gemakkelijk te vervoeren is in het bijgeleverde koffertje (afmetingen 44x32x11 cm). Bovendien is de printer uitgerust met een stilstaand printbed waardoor hij niet gekalibreerd hoeft te worden. Het zorgt er ook voor dat zachtere materialen zoals keramiek tijdens het printen door schudden niet kunnen omvallen. Dankzij een plug-and-play-systeem hebben gebruikers alleen een SD-kaart of USB kabel nodig om te printen.

Crowdfunding
De crowdfundingcampagne die op 20 mei 2015 startte op kickstarter.com is bedoeld om de productie van ‘Focus’ te versnellen en vervolgonderzoek te kunnen doen. By Flow wil bijvoorbeeld nieuwe printkoppen testen, evenals nieuwe materialen en functionaliteiten. Wie de campagne in een vroeg stadium steunt, kan de 3D-printer tegen een gereduceerd tarief aanschaffen. Deze early birds ontvangen de printer dan medio oktober. De overige printers worden in december geleverd.

Meer weten? Bekijk de video van 3D by Flow op https://www.kickstarter.com/projects/1333614982/focus-the-first-multi-material-portable-3d-printer#

Over By Flow
By Flow is een innovatieve start up in het produceren van 3D printers. In 2014 opgericht door Floris Hoff, industrial product designer, met meer dan 4 jaar ervaring in 3D Printing. In 2010 verdiept Floris zich, uit eigen interesse, in de 3D Printer aangezien hij merkte dat de toenmalige 3D printers hem beperkten in het printen. Floris wil een veelzijdige en onderhoudsvriendelijke 3Dprinter op de markt zetten met
gemakkelijk te verwisselen printkoppen die zodoende verschillende materialen kunnen printen, handig in gebruik is en voor iedereen toegankelijk. Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan de uitstraling, premium kwaliteit en aan gebruikersvriendelijkheid. Nu, één jaar later, is de printer klaar voor de markt!
Naamloos453

logo_300px

3D printen voor thuisprinters wordt makkelijker door 3D print mat.

Norman van BeekNorman van Beek, oprichter Zinomat.

Amsterdam, 12 mei 2015 – Bij het 3D printen plakt het geprinte object vast aan de bouwplaat en is hierdoor moeilijk los te krijgen. Zinomat zal dit probleem voorkomen, de innovatie van Nederlandse bodem zorgt ervoor dat 3Dprints zonder beschadigingen van het bouwplatform van de 3D printer los gemaakt worden. Tijdens de 3D Printshow op 21 mei tot en met 23 mei 2015 in Londen wordt de 3D print mat gelanceerd.

Bij het gebruik van een 3D printer loopt men vaak tegen hetzelfde probleem aan. Na het 3D printen blijft het geprinte object plakken op de bouwplaat van de printer. Om deze reden treft men verschillende maatregelen voor het gebruiken van de 3D printer. Hier komt vaak blauwe schilderstape, kapton of lijm bij kijken. Alsnog plakt het 3D geprinte object dan zo dat het losgewrongen moet worden. Hierdoor beschadigt al snel het 3D geprinte object. Om dit te voorkomen is er een interessant product ontworpen: Zinomat – The 3DPrinting Mat. Zinomat zorgt ervoor dat het 3D geprinte object eenvoudig en zonder beschadigingen los te maken is.

Zinomat bestaat uit 2 delen: een flexibele topmat waarin metaal flakes zijn verwerkt en een magnetische ondermat die op de bouwplaat van de 3D printer geplakt kan worden. De ondermat en topmat van Zinomat zorgen ervoor dat het 3D geprinte object makkelijk en zonder beschadigingen los te halen is. Zinomat kan na gebruik worden hergebruikt voor een nieuwe 3Dprint en is bruikbaar op alle FDM 3D printers. Door Zinomat wordt het 3D printen een stuk effectiever. Het brein achter deze unieke innovatie is de eigenaar van 3DSVP, Norman van Beek: ‘Door ervaring in de 3D wereld merkte ik ergernissen op binnen 3D printing. Ik ben opzoek gegaan naar de ideale 3D printmat die eenvoudig in gebruik, lang houdbaar en recyclebaar is’. Uit deze zoektocht is Zinomat – The 3DPrinting Mat ontstaan. Deze mat is een grote toegevoegde waarde voor de 3D printindustrie en draagt bij aan de kwaliteit en effectiviteit van het 3D printen.