3D - foto dell

Dell bestelt 5000 3d-printers van Kickstarter

Dell heeft 5000 stuks van de 3d-printer van fabrikant Zortrax besteld. Deze 3d-printer werd bekend door een succesvolle Kickstarter-campagne.

Dat meldt Techcrunch. Het Poolse Zortrax lanceerde in mei 2013 zijn Kickstarter-project voor de M200, een professionele 3d-printer met een aluminium behuizing.

Zotrax haalde met de Kickstartercampagne bijna 180.000 dollar op en heeft de 3d-printer de afgelopen maanden naar Kickstarter-klanten, ook wel backers genoemd, verstuurd.

Dell heeft 5000 stuks van de Zortrax M200 besteld. Tijdens de Kickstarter-campagne heeft Zortrax in totaal 89 bestellingen van de M200 ontvangen.

 

We hadden al contact met Dell tijdens de Kickstarter-periode, maar we konden toen nog niet genoeg 3d-printers fabriceren om serieus in gesprek te gaan“, aldus Zortrax-ceo Rafal Tomasiak.

Tomasiak: “Voor een ontwerper van een groot bedrijf als Dell is het handiger om meerdere prototypen via tien verschillende 3d-printers te printen, dan te wachten tot één grote 3d-printer klaar is.”

Volgens Zortrax gaan de 3d-printers naar de hoofdkantoren van Dell in Azië.

 

Bron: NU.nl

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>