3D - foto flex

Nieuwe 3d-printer combineert harde en flexibele materialen

Het Duitse bedrijf Arburg komt begin 2014 met een nieuw soort 3d-printer die harde en flexibele materialen met elkaar kan combineren.

Dat kondigt het bedrijf donderdag aan.

Doorgaans printen 3d-printers een voorwerp laagje voor laagje. De Freeformer bouwt ook laagjes op, maar doet dit met heel kleine druppels, zo is te zien in een video. Daardoor zouden meer details mogelijk zijn en zouden voorwerpen er gaver uit zien.

Bovendien stelt Arburg dat de Freeformer moeilijke vormen kan printen en daarbij geen steunen nodig heeft zoals bij veel andere printers wel het geval is. De Freeformer laat het bed waarop het voorwerp wordt geprint bewegen en draaien. Op die manier kan de printkop aan alle kanten en in verschillende hoeken onderdelen van het voorwerp printen.

Ook de materialen die geprint kunnen worden zijn uniek. Het apparaat werkt met korrels die van verschillende soorten plastic  gemaakt kunnen worden. De printer smelt deze korrels om ze vervolgens dus als druppels te printen.

De Freeformer kan ook overweg met flexibele materialen en kan deze in één printsessie combineren. Daardoor worden veel meer voorwerpen beschikbaar.

Bron: NU.nl

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>