want-lix-main-e1398852090144-623x350

Tekenen in de lucht? Dat doe je met ‘s werelds kleinste 3D-printende pen: LIX Pen

3D-printen is ontzettend handig en ook behoorlijk cool. Steeds meer dingen, zoals huizen, worden 3D-geprint en het gaat dan ook ontzettend hard met de industrie. Naast printers zijn er ook 3D-pennen verschenen. Je hebt hier misschien nog niet zoveel over gehoord, dit is dan ook omdat ze vaak te lomp waren om echt bruikbaar te zijn. De LIX pen brengt hier verandering in. Dit is namelijk een 3D-printende pen die ook daadwerkelijk het formaat heeft van een pen, licht is en werkt met niets meer dan de stroom van je laptop. De droom van elke kunstenaar. En van ons trouwens ook.

Met de pen, die 6,45-inch lang is, een diameter heeft van 0,55-inch en maar veertig gram weegt, hoef je niet meer te tekenen op papier, maar kun je je creaties tot leven brengen door direct in de lucht te tekenen. De aluminium pen (die ook verkrijgbaar is in het zwart) heeft dus echt de afmetingen van een pen en daardoor kun je deze op precies dezelfde manier vasthouden. In het uiteinde van de pen plug je een 3,5 millimeter jack kabeltje waarvan je het andere eind in de 3.0 usb-poort van je laptop plugt. Er zijn twee vullingen beschikbaar voor de pen: ABS (plastic) en PLA gloeidraad (gebaseerd op planten). Beide zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

Bron: want.nl

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>